Verkopen via Amstel Housing

Ben je op zoek naar een koper? Grote kans dat wij je kunnen helpen! Hieronder een kort overzicht waarom wij je het beste kunnen helpen, en daaronder meer en uitgebreide informatie…

Voorbereiding & advies

 • Wij zijn zeer betrokken en denken met je mee
 • We geven je passend advies over de juiste vraagprijs en verkoopstrategie
 • We begeleiden je gedurende het hele verkooptraject

Snelle service

 • In al onze dienstverlening staat een snelle service voorop, en we staan voor een kordate aanpak
 • We presenteren je woning zo snel mogelijk online via diverse platforms
 • We plannen zo snel mogelijk bezichtigingen in met potentiële kopers
 • We streven naar een zo snel mogelijk verkoop en afhandeling

Beste bod

 • Vanzelfsprekend gaan we ervoor om de hoogst mogelijke prijs voor je woning te verkrijgen
 • Ook onderhandelen we voor jou over de randvoorwaarden , zoals de eventuele ontbindende voorwaarden
 • Wij onderhandelen de voor jou meest gunstige situatie

Contract

 • Wij of de notaris stellen de overeenkomst op (afhankelijk van de regio)
 • We screenen de overeenkomst, en lichten deze voor je
 • Ook de overige belangrijke documenten zoals eigendomsakten, splitsingsakten etc. kijken we voor je na

Kosten

 • Informeer bij de betreffende vestiging naar de kosten bij verkoop van de woning, zoals onze courtage en overige kosten,
 • Eventuele andere kosten zoals voor een professionele fotoshoot zijn niet inbegrepen

Nazorg

Yes! Gefeliciteerd met de verkoop van je woning!

 • Ook na de overdracht zijn er wellicht nog zaken af te handelen, waarbij we je adviseren of begeleiden
 • Na afhandeling van het traject kun je ons uiteraard nog steeds benaderen voor vragen en advies

Verkopen van je woning

Je komt voor belangrijke beslissingen te staan als je je huis gaat verkopen. Bij Amstel Housing zijn wij zeer betrokken, denken met je mee en geven je een passend advies. Wij begeleiden je door het gehele verkooptraject en adviseren je over de juiste vraagprijs en helpen je bij het opstellen van een goede verkoopstrategie. Bij Amstel Housing bieden wij je een verkoopmakelaar die staat voor kwaliteit, klantvriendelijkheid en flexibiliteit. Hieronder vind je een overzicht van de stappen die wij met je zullen doorlopen.

De verkoopbeslissing en de geschikte vraagprijs

Het vergt deskundigheid en een betrokken aanpak als het gaat om de verkoop van je woning. Dit begint met een goede prijsbepaling. Als de vraagprijs te hoog wordt ingezet, kan dit tot een veel langere verkoopperiode leiden. Hierdoor kan het zijn dat de uiteindelijke verkoopprijs ook veel lager kan uitvallen. Bij Amstel Housing hebben wij kennis van de actuele markt, wat leidt tot een realistische vraagprijs en een snellere verkoop van jouw woning.

Nu je woning aanmelden

Adverteren van je woning

Bij Amstel Housing zetten wij in overleg met jou, die middelen in die bijdragen tot een snelle verkoop van jouw woning. Je hebt de keuze uit:

 • advertenties op Funda.nl;
 • een mooie verkoopbrochure;
 • een “te koop” bord;
 • een doorkoppeling naar meerdere relevante woningwebsites.

Om je huis verkoop klaar te maken hoef je geen expert te zijn op het gebied van styling. Veel van deze tips zijn vanzelfsprekend. Een opgeruimd en schoongemaakt huis, eventuele huisdieren uit het zicht, de gordijnen netjes open met veel lichtinval, een opgeruimde tuin etc. maken al een groot verschil.
Door middel van een professionele styling adviseur biedt Amstel Housing je ook de gelegenheid om je woning een metamorfose te geven voor de verkoop, indien nodig en gewenst. Hierin zullen wij je uiteraard eerst adviseren, waarna je zelf de keuze maakt.

De bezichtiging gehad? Verder met de onderhandelingen!

Tijdens de bezichtigingen zullen de potentiële kopers meer vragen stellen indien de verkoper niet aanwezig is. Bij Amstel Housing kunnen wij antwoord geven op technische en juridische vragen, en we kunnen ook informeren over financiën.

Wij hebben ruime ervaring in het doen van bezichtigingen en voelen vaak ook aan als er al een bod van een andere geïnteresseerde partij in de lucht hangt., en zullen hier dan vaak meteen op inspelen.

Wij zullen een eventueel bod op waarde beoordelen. Voor die tijd is de biedingsstrategie al uitvoerig met je doorgesproken. Amstel Housing opereert daarom precies binnen de juiste marges. Zo komen wij met het beste eindvoorstel.

Koopovereenkomst gesloten? Door naar de notaris!

Amstel Housing stelt voor jou de koopovereenkomst op, en in sommige regio's doet de notaris dat. In de koopovereenkomst staan de verkoopprijs, de datum van oplevering, een uitgebreide vragenlijst en een lijst van zaken die al dan niet tegen betaling achterblijven in de woning. In de koopakte kunnen nog meer zaken worden opgenomen, zoals bijvoorbeeld de ontbindende voorwaarden zoals financieringsvoorbehoud of de uitslag van een bouwkundige keuring.

Bij de notaris zal het eigendom worden overgedragen. De notaris zorgt verder voor de financiële afwikkeling. Deze bestaat onder meer uit de makelaarskosten, de verrekening van de ozb, waterschapslasten, de betaling voor achtergebleven goederen en een eventuele aflossing van een nog lopende hypotheek.

De overdracht wordt gecontroleerd en begeleid door Amstel Housing en ook bij de inspectie van de woning voorafgaand aan de afspraak bij de notaris, zijn we aanwezig.