Verhuurmakelaar in Utrecht

Utrecht is de op drie na grootste stad van Nederland. Utrechters hebben het zelf graag over ‘het grootste dorp van Nederland’. Utrechters… geen Utrechtenaren, want daar beledigt u ze mee. Het heeft alle voorzieningen van een grote stad, maar ook de charmes van een gezellig dorp. U kunt er prima wonen, werken, studeren, maar ook gezellig uitgaan, winkelen of heerlijk borrelen. Bijvoorbeeld aan de werf aan de Oudegracht of op het terras op de Neude. Als verhuurmakelaar in Utrecht kennen we de stad als geen ander. Wilt u uw woning verhuren in Utrecht? Wij vinden de huurder of de woning die bij u past.

Uw huis verhuren aan expats in Utrecht?

Het dorpse gevoel en de centrale ligging maakt Utrecht geliefd bij veel expats. Daarbij komt ook nog eens bij dat er veel grote internationale bedrijven gevestigd zijn. De afstand naar Amsterdam en Rotterdam is relatief kort. Toch ligt Utrecht op de rand van de Randstad, zodat er ook mogelijkheden zijn om de rust op te zoeken. Het kan een goed idee zijn om uw woning tijdelijk of permanent te verhuren aan expats in Utrecht. Het zijn namelijk vaak goede huurders. Wij als Amstel Housing zijn gespecialiseerd in particuliere expat verhuur in Utrecht. Graag stellen we onze jarenlange ervaring en groot internationaal netwerk voor u ter beschikking om uw woonruimte te verhuren.

Bekijk het woningaanbod

Het historische centrum van Utrecht

De Dom van Utrecht torent hoog boven het oude centrum uit. Hier liggen de Neude, de Biltstraat en het Vreeburg. U kent ze misschien van Monopoly. Maar ook winkelcentrum Hoog Catharijne en Utrecht Centraal, waar de grootste fietsenstalling van Nederland te vinden is. In het midden van Nederland met gezellige winkels, musea en het station binnen handbereik, vinden we de wijken Museumkwartier, Vogelenbuurt, Hoog Catharijne, Wittevrouwen en Wijk C. De bebouwing is afwisselend. Van appartementen, penthouses en lofts tot oude grachtenpanden en knusse arbeidershuizen. Wie door de Utrechtse binnenstad loopt, waant zich al snel een paar eeuwen terug. Toch zijn alle moderne voorzieningen in de buurt.

Meld uw woning aan

Historisch wonen in Utrecht Oost

In Utrecht Oost liggen de wijken Tuindorp Oost, Tuinwijk, Oudwijk, Voordorp en Rijnsweerd. Als verhuurmakelaar in Utrecht zijn wij uiteraard in al deze wijken actief. Rondom de Maliebaan en het Wilhelminapark staan statige herenhuizen. Dit stukje Utrecht kent een lange geschiedenis en heeft nog steeds haar aantrekkingskracht op de notabelen in de stad. Zelfs onze aartsbisschop huist hier. Maar omdat de Uithof vlakbij is, het universiteitscentrum van Utrecht, wonen hier ook veel studenten. En veel ervan blijven na hun studie juist in deze buurt hangen en zorgen voor een mooie mix van jong en oud. Er staan hier maar weinig rijtjeshuizen en ieder huis kent zijn eigen karakter en historie. In de Uithof zit ook het Utrecht Science Park. De reden waarom expats woningen zoeken in Utrecht Oost.


Utrecht West op een steenworp afstand van het centrum

Met de A2 als uitvalsweg is Utrecht West prima bereikbaar. De bewoners worden iedere ochtend gewekt door de geur van verse koffie uit de branderijen van Jacobs Douwe Egberts. Ook de Jaarbeurs bevindt zich hier, aan de westkant van het Centraal Station. Hip wonen is het in Lombok, waar verschillende culturen integreren. De Kanaalstraat lijkt een oosterse markt, waar de kooplieden hun exotische waren uitstallen over de hele stoep. Er staan veel eengezinswoningen, bovenwoningen en benedenwoningen, veelal met tuin. Het is er heerlijk wonen, vlakbij het centrum. In Oog in Al staan wat grotere woningen, vaak met voor- en achtertuin. Maar ook de portiekflats langs de voormalige rondweg van Utrecht, bieden we met enige regelmaat te huur aan. Hier in de buurt zit ook de Internationale school, de reden waarom expatgezinnen graag een woning vinden in deze omgeving.


Het veelzijdige Utrecht Zuid

De wijk Hoograven in Utrecht Zuid hoorde vroeger bij Jutphaas, wat nu nog een wijk in Nieuwegein is. Dit is nog terug te zien op putdeksels en de nummering van de huizen. Alle straten in Utrecht beginnen met huisnummering vanaf de Dom. Behalve in Hoograven, daar is het andersom. De wijken waar wij hier als verhuurmakelaar in Utrecht bemiddelen zijn Hoograven, Rivierenwijk en Lunetten. Ze liggen vlakbij aansluitingen op A2, A12 en A27. Een goede uitvalsbasis voor huurders die zich per auto verplaatsen. Mede temeer een parkeerplaats in deze wijken nog wel te vinden is. De huizen in Lunetten zijn gebouwd tussen 1980 en 1990. In Hoograven en Rivierenwijk staan echter veel jaren 30 woningen. Bewoners zitten hier vlakbij Tolsteeg en via de Twijnstraat en de Oudegracht, lopen ze zo het centrum van Utrecht in. Sinds kort zit hier ook een treinstation, station Vaartsche Rijn. En in Rivierenwijk langs de Merwede liggen ruime woonarken.


Historische arbeiderswoningen in Utrecht Noord

Zuilen was vroeger een aparte gemeente. Het oude gemeentehuis bestaat nog en is sinds jaar en dag een mooie trouwlocatie langs de rivier de Vecht. Tegenwoordig is Zuilen een wijk van Utrecht en kent een rijke historie. De Demka fabrieken waren omringd door arbeiderswoningen. De Demka is niet meer, maar de woningen zijn nu een beschermd stadsgezicht. En soms hebben we ze te huur. Ook de Werkspoorkathedraal ligt in Zuiden. Hier treffen werken, leren en ontspannen elkaar. In Overvecht staat veel hoogbouw. Utrecht Noord is goed bereikbaar via de Zuilense Ring, de A2 en A27.

Uw huis of appartement verhuren in Utrecht en omgeving?

De oude binnenstad met een dorpse sfeer, de moderne voorzieningen, de centrale ligging in Nederland en de werkgelegenheid maken Utrecht een aantrekkelijke stad. Vooral voor expats. Vlak buiten Utrecht zijn er ook een aantal gezellige dorpjes en stadjes om te wonen:

  • Vianen heeft gezellig middeleeuws centrum, compleet met stadsmuren en verdedigingswerken.
  • Rustig wonen met Utrecht binnen handbereik is het in De Bilt.
  • Wonen tussen het groene hart en de stad Utrecht? Dat is De Meern!
  • Op de rand van de Randstad ligt Zeist, met Utrecht en Amersfoort binnen handbereik.

Als verhuurmakelaar van Utrecht en omgeving kunnen we u altijd helpen met het verhuren van uw huis en appartement. Uiteraard zijn wij ook gespecialiseerd in het verhuren van woningen aan expats in regio Utrecht. Heeft u een gestoffeerde of gemeubileerde woning te huur aanbieden? Ons (internationale) netwerk staat voor u ter beschikking. Mede daardoor verhuren we een woning vaak al binnen twee weken. Wij nodigen u graag uit om contact op te nemen voor een gratis consult. We gaan graag voor u aan de slag!

Meld uw woning aan