Verhuurmakelaar in Amsterdam

Amsterdam bruist! Het is de stad van oude grachten en grachtenpanden. Op elke straathoek een bruine kroeg waar niet zelden een smartlap klinkt. Wereldberoemd door Anne Frank, Ajax en de Jordaan. Ondanks al die faam doet de Amsterdammer liever gewoon, want dan doe je al gek genoeg. Als verhuurmakelaar in Amsterdam heeft Amstel Housing uiteraard een eigen kantoor. Zo kennen wij de stad, haar wijken en buurten op ons duimpje. En net als de Amsterdammers helpen wij u zonder poespas met het verhuren van uw woning. Op deze pagina is alle informatie over de Amsterdamse buurten en wijken te lezen.

Expat verhuur in Amsterdam

Het 'Typisch Nederlandse' beeld dat Amsterdam uitstraalt, zorgt ervoor dat de hoofdstad enorm in trek is onder expats. Naast de hoofdstad van Nederland, is Amsterdam ook de financiële, culturele en commerciële hoofdstad. Genoeg werkgelegenheid voor internationale professionals dus. Bovendien heeft de stad een bruisend historisch centrum waar altijd een relaxte, vrije sfeer hangt. Mocht u een huis of appartement in Amsterdam hebben, dan is particuliere verhuur aan expats het overwegen waard. Het zijn vaak goede en serieuze huurders. Amstel Housing is daarom gespecialiseerd in het verhuren van woningen aan expats in Amsterdam. Dankzij onze jarenlange ervaring en internationale netwerk verhuren we uw huis of appartement zorgeloos en snel.

Bekijk het woningaanbod

Het bruisende centrum van Amsterdam

Het centrum van Amsterdam is bruisend met veel winkelstraten, geschiedenis en architectuur. Overal zijn kleine kroegen, terrasjes en restaurants. Vaak ook aan het water. Het Vondelpark zorgt voor het nodige groen waar mensen het stadsleven even kunnen ontvluchten. In de Weesperbuurt staan de grachtenpanden die we van Amsterdam kennen. Vele daarvan stammen nog uit de gouden eeuw. Ook veel grachtenpanden vinden we natuurlijk in de Grachtengordel, met gezellige straatjes, kades, bruggetjes en huisjes. Het leuke aan oude grachtenpanden is dat ze op verschillende momenten gerenoveerd zijn. Zo is er een groot verschil in bouwstijlen zichtbaar.

De Jordaan is bekend van de smartlap en bruine cafeetjes. Of vrouwen op leeftijd die de naam Bep en Nel dragen. Toch wordt deze oude volksbuurt tegenwoordig vooral bewoond door jonge mensen. De kleine huizen en appartementen zijn erg in trek bij studenten, singles en starters. Vooral omdat de vele renovaties een nieuw leven in de wijk geblazen hebben. De gezellige cafeetjes zijn echter gebleven. Als verhuurmakelaar in Amsterdam bemiddelen wij ook in huizen en appartementen in andere wijken in het centrum. Van historische panden en herenhuizen in het knusse Burgwallen Nieuwe Zijde of Nieuwmarkt tot een mix van klassiek en nieuwbouw in Weteringschans, Oostelijke Eilanden, Kadijken en de Haarlemmerbuurt.

Meld uw woning aan

Amsterdam Noord in opkomst

In Amsterdam Noord bestond de bebouwing voorheen vooral uit industrie. Nu wordt dit gedeelte van Amsterdam veranderd in een trendy buurt om te wonen. Er is dan ook vooral veel nieuwbouw te vinden. Toch zijn veel elementen die doen denken aan het industrieverleden bewaard gebleven. Sterker nog, ze worden op een leuke manier geïntegreerd in het straatbeeld. Het pontje over het IJ brengt de bewoners van Noord naar Zuid. De Noord/Zuidlijn heeft Amsterdam Noord een stuk bereikbaarder gemaakt. Juist de nieuwbouw en de knipoog naar het industriële verleden zorgen ervoor dat "de andere kant van het IJ" een unieke sfeer heeft. Een sfeer die niet te vergelijken is met het zuiden van Amsterdam. De NDSM-Werf is hier een toonaangevend voorbeeld van. In deze oude scheepswerf werken veel creatieve ondernemers en zijn veel horecagelegenheden gevestigd.


Leven tussen het groen in Amsterdam Nieuw West

Nergens anders in Amsterdam vindt u zo'n grote diversiteit aan wijken en bouwstijlen. Dit stukje Amsterdam is na de oorlog gebouw en is daarom niet alleen nieuw, maar ook ruim en groen opgezet. De bekendste wijk is Slotervaart dat direct aan de Sloterplas ligt. Deze multiculturele wijk is erg in trek bij starters en jonge gezinnen. Dat komt vooral door de nieuwbouw, goede voorzieningen, het groen en de vele scholen in de buurt. Het Sloterpark voorziet Amsterdam Nieuw West van het nodige groen. Er is genoeg te beleven voor jong en oud. Zo kunt u er wandelen, zwemmen, picknicken, barbecueën of gewoon ontspannen. Regelmatig worden er ook festivals georganiseerd. Natuurlijk zijn we als verhuurmakelaar in Amsterdam ook actief in andere wijken in Nieuw West. Bijvoorbeeld de moderne eengezinswoningen en appartementen in Geuzenveld en Slotermeer, de nieuwbouw in Osdorp en woningen in de Aker en Sloten


Wonen in het gezellige Amsterdam Oost

Amsterdam Oost heeft het allemaal. Historische gebouwen uit de 19e-eeuw, veel groen en bezienswaardigheden en genoeg mogelijkheden om te winkelen, eten en drinken. Kenmerkend voor Amsterdam Oost zijn Oosterparkbuurt, Weesperzijde, de gezellige Dapperbuurt, Oostpoort en de Transvaalbuurt. Samen worden ze ook vaak "Oud Oost" genoemd. Veel monumentale gebouwen met 19e eeuwse architectuur zijn kenmerkend voor het straatbeeld. Watergraafsmeer is de wijk van Ajax. Tot kort voor de eeuwwisseling stond hier Stadion de Meer, waar de Amsterdamse voetbalclub vele successen kende. Het is een sfeervolle en groene wijk waar het heerlijk wonen is. Iets levendiger is de Indische buurt. Deze wijk is erg in opkomst omdat er steeds meer winkels en horeca komen. In de Indische buurt leven veel verschillende bewoners naast elkaar. Een grote renovatie, veel groen en talloze voorzieningen maken het een gezellige buurt om te wonen. Ijburg en het voormalige industrieterrein Omval zijn verrassing in het oude Amsterdam Oost. Deze nieuwbouwwijken hebben een grote diversiteit aan huizen en appartementen. De ruimte en groene opzet en scholen in de buurt maken deze wijken geliefd bij gezinnen.


Amsterdam West is hip en trendy

Amsterdam West is enorm in opkomst. Anders dan andere gebieden in Amsterdam komt de vernieuwing van de buurt niet vanuit de gemeente, maar de bewoners en ondernemers zelf. Zo worden er veel buurtinitiatieven georganiseerd in de Baarsjes, waardoor het een gezellige wijk is om te wonen. Er zijn veel huizen te vinden in de Amsterdamse stijl dat zich kenmerkt door ronde vormen en bakstenen. Oud-West ligt ten westen van het centrum. De meeste woningen zijn klein tot middelgroot en stammen uit het begin van de 19e eeuw. De oude volkswijken zijn inmiddels gerenoveerd en nu wonen er ook mensen met hogere inkomens in Oud West. In de Staatsliedenbuurt zijn talloze historische panden te vinden. Het centrum is op een steenworp afstand. In het Westerpark en de Westergasfabriek is tegenwoordig ook van alles te doen. Als verhuurmakelaar in Amsterdam zijn we ook in de andere wijken van West actief. Heeft u een appartement in de Krommerdt, een gerenoveerd pand in de Overtoomse Sluis of de Kinderbuurt of een oude arbeiderswoning in de Frederik Hendrik buurt? Wij helpen u graag met het verhuren van uw woning.


Gezelligheid of rustig wonen in Amsterdam Zuid?

Amsterdam Zuid is een populair woongebied, waarvan de Pijp ongetwijfeld de bekendste wijk is. Er wonen veel studenten en dus is er genoeg te beleven. Veel kroegen, restaurant, cafeetjes en een bruisend nachtleven. Wat huizen en appartementen betreft, zien we de Amsterdamse School regelmatig terug in het straatbeeld. Deze bouwstijl van begin 20e eeuw kenmerkt zich door bakstenen en vaak ronde vormen. De Apollobuurt, de Hoofddorppleinbuurt, het Museumkwartier, de Stadionbuurt en het Willemspark vormen samen Oud Zuid. Misschien wel één van de mooiste plekken van Amsterdam. Brede lanen en historische panden kenmerken dit deel van de stad. Er is veel variatie aan woningaanbod in Oud Zuid en dat geldt ook voor de bewoners. De Hoofddorppleinbuurt is gelegen in stadsdeel Amsterdam-Zuid. De buurt is gebouwd in de jaren ’20 als onderdeel van Sloten. De kenmerkende bouwstijl is overal op terug te vinden in het straatbeeld, zoals bijvoorbeeld bij de excentrieke woningportieken en de spitse hoektorens. Natuurlijk zijn wij als verhuurmakelaar in Amsterdam ook actief in andere buurten van Amsterdam Zuid. Wilt u een woning verhuren in de Ijsselbuurt of de groene Rijnbuurt waar veel gebouwen van de Amsterdamse school staan? Of heeft u een woonhuis of appartement in Duivelseiland of het diverse Buitenveldert? Amstel Housing helpt u graag met de verhuur.

Huizen verhuren buiten Amsterdam

Amsterdam centrum bruist en tegelijkertijd ademt het historie. Daarbuiten biedt de stad een enorme diversiteit aan woningen. Denk aan historische grachtenpanden, oude portiekwoningen en arbeidershuizen in gezellige buurten. Voor wie liever in de luwte van de hoofdstad woont, is in de omgeving ook genoeg te vinden:

  • In Stadsdeel Zuidoost worden veel flats vervangen door gezinswoningen. Het is een rustig en groen woongebied.
  • Amstelveen ligt onder de rook van Amsterdam en biedt een rustige en groene omgeving.
  • Ook in Diemen wonen mensen dichtbij de hoofdstad, maar met de rust van een dorp.
  • Badhoevedorp is een rustige en kindvriendelijke woonplaats met veel scholen, speeltuinen en sportvoorzieningen.
  • Wonen bij een bruisend stadshart of juist tussen water en groen? Het kan allemaal in Almere.

Als verhuurmakelaar in Amsterdam en verre omstreken helpt Amstel Housing u graag met het het verhuren van uw huis of appartement. Heeft u een gestoffeerde of gemeubileerde woning die u graag wilt verhuren? Wij helpen u graag met bemiddelen. We hebben ook ervaring met de verhuur aan expats. Dankzij ons (internationale) netwerk verhuren we de meeste woningen zelfs al binnen 2 weken! Wij nodigen u van harte uit om contact op te nemen voor een gratis adviesgesprek en we gaan direct voor u aan de slag.

Meld uw woning aan