Verhuurmakelaar Den Haag

Zoek je een geschikte verhuurmakelaar in Den Haag die de stad en haar buurten kent? Of je nu een Hagenaar of Hagenees bent, wij delen dezelfde liefde voor de Hofstad als jij. In de derde stad van ons land zetelt de regering, woont het koninklijk huis en past de moderne architectuur prima bij de geschiedenis van de historische gebouwen. Er is dan ook bijna geen enkele stad zo veelzijdig als deze mooie stad achter de duinen! Amstel Housing kent alle verrassende facetten van de stad en helpt je als verhuurmakelaar graag met het verhuren van jouw woning in Den Haag!

Dé verhuurmakelaar voor het verhuur aan expats in Den Haag

Dankzij het internationale karakter van de Hofstad, is Den Haag enorm populair onder expats. De internationale bedrijven die hier gevestigd zijn, trekken veel mensen uit het buitenland aan. Ook het feit dat veel ambassades en de regering in deze stad gevestigd zijn, draagt hier natuurlijk aan bij.

Mocht je van plan zijn om je woning te verhuren, kun je particuliere verhuur aan expats overwegen. Het voordeel van expats is dat het vrijwel altijd serieuze en betrouwbare huurders zijn. Vandaar dat Amstel Housing zich als verhuurmakelaar gespecialiseerd heeft in expat verhuur in Den Haag. Wil je dus je huis verhuren in Den Haag? Dankzij onze jarenlange ervaring en ons internationaal netwerk verhuren we jouw woning eenvoudig en snel.

Bekijk het woningaanbod

Uw woning in het bruisende centrum van Den Haag verhuren?

Het centrum van Den Haag is het bruisende hart van de stad. In dit oudste gedeelte van de stad wordt ons land bestuurd vanuit het Binnenhof. Andere historische gebouwen zijn het Stadhuis en Paleis Noordeinde. Wat een contrast met de moderne wolkenkrabbers die hier ook te vinden zijn. Om te wonen is het centrum een genot, want de winkels en horeca zijn hier nooit ver weg. Je vindt er zowel mooie oude (grachten)panden als moderne appartementen.

De Archipelbuurt is zo'n buurt waar je veel historische gebouwen vindt, maar ook veel parken waar je van het groen geniet. Diezelfde historie vind je in Het Zeeheldenkwartier. Dat kun je echter niet van de bewoners zetten, want dat zijn voornamelijk young professionals. Aan de andere kant van het centrum ligt de Stationsbuurt, perfect gelegen tussen Holland Spoor en Centraal Station. Deze buurt ondergaat een ware metamorfose en wordt grondig vernieuwd. Je vindt er dan ook een verrassende mix tussen historie en nieuwbouw. In het Transvaalkwartier en de multiculturele Schilderswijk leven veel jonge gezinnen. Er is een breed winkelaanbod en men ontmoet elkaar op de diverse pleinen. Wonen en werken komen samen in de wijk Groente- en fruitmarkt. Hier vind je verschillende bedrijven tussen de vele eengezinswoningen.

Het Zuiderpark als het groene hart van Escamp

Direct onder de wijken in het centrum vinden we Escamp, tevens het grootste stadsdeel van Den Haag en gebouwd na de Tweede Wereldoorlog. Het Zuiderpark is het groene hart, met daaraan grenzend de wijken Moerwijk, Morgenstond, Leyenburg en Rustenburg en Oostbroek. Deze wijken zijn, net als Bouwlust/Vrederust, een mooie mix van naoorlogse woningen, portiekflats, nieuwbouw, water, singels en veel groen. Er zijn voldoende mogelijkheden om de dagelijkse boodschappen te doen of te sporten, maar natuurlijk ligt het centrum ook op een steenworp afstand. De wijk Rustenburg en Oostbroek is zelfs bijna 100 jaar oud! Hier vind je naast de kleinere portie flats en eengezinswoningen ook gezellige woonboten in het Laakkanaal. De modernste buurt in Escamp is Wateringse Veld, één van de grootste Vinex-wijken van Nederland. Zoals de naam al doet vermoeden, is hier veel water en groen te vinden tussen de moderne architectonische hoogstandjes.

Haagse Hout en het Haagse bos

Aan de andere kant van het centrum ligt het stadsdeel Haagse Hout dat wordt doorkruist door Het Haagse Bos. Hier is ook Huis Ten Bosch te vinden. Om het stadsbos liggen de vier wijken Bezuidenhout, Mariahoeve, Marlot en Benoordenhout. Bezuidenhout is de wijk die het dichts bij het centrum ligt. Er wonen veel mensen dicht bij elkaar in portiekwoningen en eengezinswoningen. Toch voelt de wijk niet te druk aan. Aan de rand van de stad liggen Mariahoeve en Marlot. Mariahoeve is ruim en groen van opzet met eengezinswoningen en flats. In Marlot vind je de luxe villa's, twee-onder-een-kap woningen en appartementen in de stijl van de Nieuwe Haagse School. Als je het Het Haagse Bos doorloopt, kom je in Benoordenhout. Een rustige, groene wijk met wat grotere eengezins- en twee-onder-een-kapwoningen. Haagse Hout heeft veel recreatie en winkelgelegenheden, waaronder leuke speciaalzaakjes. Ook het centrum is er nooit ver weg.

Het voormalige havengebied van Laak

Een ander stadsdeel dat aan het centrum grenst, is Laak. Dit kleinste stadsdeel van Den Haag bestaat uit de wijken Laakkwartier, Spoorwijk en Binckhorst. Dit voormalige haventerrein is volop in ontwikkeling. Voormalige bedrijvigheid maakt plaats voor ruimte om te wonen en leven. Toch worden de historische banden met de haven in ere gehouden. Het Laakkwartier en Spoorwijk kenmerken zich door haar relatief jonge bewoners. Dat komt door het studentenleven dat de Haagse Hogeschool en het ROC Mondriaan aantrekt. Binckhorst was vroeger een bedrijventerrein dat omgetoverd wordt tot woonwijk en werkgebied voor creatieve ondernemers.

De moderne Vinex-wijken van Leidschenveen-Ypenburg

Het stadsdeel Leidschenveen-Ypenburg hoort sinds de gemeentelijke herindeling van 2002 bij de gemeente Den Haag. Dit stadsdeel omvat de vier wijken Leidschenveen en Ypenburg met de bedrijventerreinen Forepark en Hoornwijck. Het zijn moderne Vinex-wijk die groen en ruim opgezet zijn. Doordat ze aan de rand van de stad liggen en door de vele recreatievoorzieningen, zijn het perfecte wijken voor jonge gezinnen. Je vindt er dan ook voornamelijk eengezinswoningen. Verder hebben beide wijken eigen winkelgelegenheden voor de dagelijkse boodschappen.

Het oude tuindersdorp Loosduinen

Het stadsdeel Loosduinen was vroeger een tuindersdorp dat begin vorige eeuw is opgeslokt door Den Haag. Dit dorpsgevoel is nog steeds merkbaar in de gelijknamige wijk Loosduinen. Er zijn typische dorpswoningen, smalle straatjes en een dorpskern met leuke winkeltjes te vinden. Ook een dorpse molen mag niet ontbreken. Diezelfde dorpse rust vind je in Kraayenstein, maar hier bestaat de bebouwing vooral uit modernere eengezinswoningen en appartementen. Ook zijn er luxe grote woningen en nieuwbouw te vinden met een prachtige ligging aan de rand van de stad.

Eveneens aan de rand van de stad, pal aan het strand liggen Kijkduin en Ockenburgh. De wijken met relatief nieuwe woningen worden uitgebreid met nieuwbouw in de vorm van vooral eengezinswoningen en appartementen. Bohemen en Meer en Bos zijn wat ouder met eengezinswoningen van voor de jaren '60. Er is een leuke afwisseling tussen de architectuurstijlen art deco, Nieuwe Zakelijkheid en de Internationale Stijl. In het rustige en groene Waldeck vind je dan weer de woningen vanaf de jaren '60 tot de jaren '80.

Het historische Segbroek

Het stadsdeel Segbroek is vernoemd naar de Segbroekpolder en bestaat uit het Regentessekwartier, het Valkenboskwartier, de Vruchtenbuurt, de Bomen- en Bloemenbuurt en de Vogelwijk. Pal aan de zee en een duingebied vind je de Vogelwijk met grote huizen van voor de jaren '30, rijtjeshuizen en twee-onder-een-kapwoningen. Het is een groene en kindvriendelijke buurt.

De Bomen- en Bloemenbuurt is ook zo'n vooroorlogse wijk met flats, eengezinswoningen en portiekwoningen. Dit is een gezellige buurt met veel pleinen en winkelgelegenheden voor de dagelijkse boodschappen. Het Regentessekwartier en Valkenboskwartier hebben misschien één van de beste locaties tussen het strand en het centrum van de stad. Het zijn buurten vol leven door een leuke mix van creatieve mensen en levensgenieters. De mix van oude bebouwing van begin vorig eeuw maken het gezellige sfeertje compleet. Ten slotte de Vruchtenbuurt waar het rustig wonen is in de portiekflats en eengezinswoningen.

Het oude vissersdorp Scheveningen

Het stadsdeel Scheveningen is natuurlijk vernoemd naar het gelijknamige vissersdorp Scheveningen. Naast Scheveningen bevinden zich hier de wijken Duindorp, Belgisch Park, Westbroekpark & Duttendel, Van Stolkpark & Scheveningse Bosjes, Zorgvliet, Duinoord en het Geuzen- en Statenkwartier. Scheveningen zelf heeft de zee altijd op loopafstand. Er zijn veel woningen te vinden van begin vorige eeuw. Het heeft de sfeer van het oude vissersdorp behouden met smalle straatjes en een dorpskern waar je kunt winkelen en eten. Ook Belgisch Park ligt aan het strand, maar hier zijn ook modernere woningen en veel groen te vinden.

In het Van Stolkpark & Scheveningse Bosjes staan veel villa's. Samen met Westbroekpark & Duttendel is vind je hier de grotere woningen, omgeven door het groen. Zorgvliet is, samen met Duinoord, perfect gelegen vlakbij het centrum en het stad. Waar Zorgvliet een leuke mix is tussen monumentale en moderne villa's - voornamelijk van ambassades - is Duinoord meer een volkswijk met herenhuizen waar je uitstekend terecht kunt voor gezellige winkeltjes. Het Het Geuzen- en Statenkwartier heeft een internationale allure, omdat er veel internationale bedrijven en expats zijn. Het woningaanbod bestaat uit statige historische panden in gezellige straatjes en pleintjes.

Huizen verhuren buiten Den Haag

Den Haag is een veelzijdige stad met veel verschillende woonwijken. Het centrum en het strand zijn nooit ver weg, zodat er genoeg mogelijkheden zijn voor recreatie, shoppen en horecabezoek.

Naast Den Haag zelf, zijn wij als verhuurmakelaar ook actief in de omgeving van de Hofstad:

  • Delft ademt historie. In het oude centrum is het gezellig winkelen, uitgaan en wonen.
  • Rijswijk ligt onder de rook van Den Haag en heeft een perfecte ligging tussen de Hofstad, Delft en Rotterdam.
  • Wassenaar ligt aan de kust tussen Den Haag en Leiden: een oase van rust, maar wel middenin de Randstad.
  • Zoetermeer heeft ook een centrale ligging, maar door de vele voorzieningen en een gezellig centrum hoef je er eigenlijk niet weg.
  • De groene gemeente Pijnacker-Nootdorp voelt aan als een dorp, terwijl er toch genoeg te beleven is.
  • Naaldwijk wordt ook wel eens het centrum van het Westland genoemd, mede dankzij de vele voorzieningen.

Dien je aanvraag in en verhuur je huis in Den Haag

Als verhuurmakelaar in Den Haag helpt Amstel Housing je graag met het verhuren van je woning. Zo hebben we bijvoorbeeld ook veel ervaring met het verhuren van expats. Ben je in het bezit van een woning in Den Haag? Dan bieden wij deze graag ter verhuur aan. Met dank aan ons (internationale) netwerk kunnen wij de meeste woningen meestal al binnen twee weken verhuren. We nodigen je van harte uit voor een telefonisch adviesgesprek en we kunnen niet wachten om snel aan de slag te gaan als jouw verhuurmakelaar in Den Haag. Vul ons contactformulier in of stuur een e-mail naar denhaag@amstelhousing.nl.

Neem contact op