Verhuurmakelaar in Amstelveen

Onder de rook van Amsterdam en toch in een rustige, groene omgeving wonen? Dat kan in Amstelveen! Door de vele parken en het Amsterdamse bos is deze gezellige stad één van de groenste plekken van de Randstad. Naast al dat groen heeft Amstelveen een gezellig stadshart met veel winkels, cultuur en andere faciliteiten. Als verhuurmakelaar in Amstelveen kennen we de stad als geen ander. Wij helpen u graag met het verhuren van uw woning. Op deze pagina vindt u alle informatie over deze gezellige, groene stad en haar wijken.

Appartement of huis verhuren aan expats in Amstelveen?

De ideale ligging onder de rook van Amsterdam en de rustige woonomgeving, maakt Amstelveen geliefd onder expats. U kunt er dan ook een grote internationale gemeenschap vinden. Er zijn veel faciliteiten te vinden die het leven van expats gemakkelijker maken. Zo zijn er internationale scholen, tandartsen en kunnen zorginstellingen omgaan met verschillende talen en culturen. Ook Amstel Housing is gespecialiseerd in het verhuren van woningen aan expats. Door onze jarenlange ervaring als verhuurmakelaar in Amstelveen weten we hoe we uw huis of appartement moeten aanbieden aan een internationaal publiek en wat hun wensen zijn. Wij zijn expert op het gebied van particuliere expat verhuur in Amstelveen.

Bekijk het woningaanbod

Wonen in het gezellige stadshart

In het gezellige centrum van Amstelveen hebben de bewoners alles bij de hand. De wekelijkse markt en een redelijk groot winkelcentrum bieden genoeg mogelijkheden voor de wekelijkse boodschappen. Daarnaast is er genoeg te doen op uitgaansgebied. Restaurants, cafés en terrasjes voor de horeca, maar ook de schouwburg, de bioscoop en musea voor cultureel vermaak. De meeste woningen in het centrum zijn net na de oorlog gebouwd en net voor de eeuwwisseling gerenoveerd. Dat betekent dat de gezellige oude appartementen in nieuwstaat verkeren.

Meld uw woning aan

De wijken en buurten buiten het centrum

Voor wie niet in de gezellige drukte van het stadshart wil wonen, heeft Amstelveen veel wijken met een divers woningaanbod. Er is dus een ruime keuze voor iedereen die rustig wil leven tussen het groen.

Meld uw woning aan

Bankras en Kostverloren

Ingesloten tussen twee winkelcentra liggen Bankras en Kostverloren. Er zijn vooral woningen uit de jaren 60 te vinden in de vorm van eengezinswoningen en flats, maar er is ook wat nieuwbouw. Water en groen geven deze wijken een gezellige, groene sfeer.


Bovenkerk

De Sint Urbanuskerk waakt over de wijk Bovenkerk. Daarnaast zijn er veel winkels, cafés en restaurants te vinden. Vroeger was Bovenkerk een klein dorpje en die sfeer is altijd bewaard gebleven. De komst van veel nieuwbouw maakte deze wijk populair voor veel mensen. Dit komt ook omdat het centrum en het Amsterdamse bos op een steenworp afstand liggen.


Elsrijk

Is Amstelveen al groen? Dan stijgt het vooroorlogse Elsrijk daar nog eens bovenuit. Veel water en groene stukjes met bijzondere planten zijn kenmerkend voor deze wijk. Daarnaast zijn er veel gezellige, kleine buurtjes met vooral laagbouw die ieder een eigen sfeer hebben. Een theater, ruim winkelaanbod en centrale ligging maken Elsrijk een geliefde wijk.


Groenenlaan

Groenenlaan heeft een eigen centrum dat vanuit de hele wijk aan te lopen is. Een mix van bebouwing, van laag tot hoog, zorgt voor een mix van bewoners. Vanwege de vele zorginstellingen in de buurt, wonen er veel ouderen. Er zijn echter ook jonge gezinnen die aan de rustige rand van de wijk wonen.


Keizer Karelpark

Singels met water en groen. Dat zijn de kenmerken van de wijk Keizer Karelpark. Samen met de ligging bij het centrum maakt dat de wijk aantrekkelijk voor iedereen. Een leuke mengelmoes van oude en nieuwe woningen zorgt er dan ook voor dat er veel soorten mensen in de wijk te vinden zijn. Er zijn vooral woonhuizen, maar er is ook wel wat middelhoge bebouwing te vinden.


Kronenburg en Uilenstede

Bedrijven, studenten en een bosrijke sfeer. En door de vele horeca en faciliteiten is er genoeg te doen in Kronenburg en Uilenstede. Door de lindebomen lijkt het of de bewoners in het bos wonen. En dat terwijl Kronenburg en Uilenstede tegen Amsterdam aan liggen! De vele studenten trekken veel faciliteiten en gezelligheid naar deze wijken.


Oude Dorp

Hier begon het allemaal! Toen Amstelveen nog een dorp was. De historie is haast te proeven in de smalle straatjes tussen de oude gebouwen. Toch is er door de jaren heen ook een hoop nieuwbouw bijgekomen. Liefhebbers van gezelligheid zitten hier goed, want er is veel horeca in het Oude Dorp!


Patrimonium

Patrimonium heeft een watertje, veel bomen en oude parken. In deze wijk, die tot de oudsten van Amstelveen behoort, staan verschillende woningen door elkaar. Van eengezinswoningen tot vrijstaande huizen, vaak ook uit verschillende bouwjaren. Het is ook een kindvriendelijke wijk door de ruime opzet en het Amsterdamse bos binnen handbereik. In de Prinsessenbuurt vinden we vrijstaande huizen en villa's.


Randwijck

Ook een historische en groene wijk is Randwijck, met kleine buurtjes, huisjes en winkelstraatjes. In het oude gedeelte van deze wijk staan veel huizen in de stijl van de Amsterdamse school, met veel baksteen en ronde vormen. Andere woningen hebben grote gevels met veel details, waardoor Randwijck ook een statige sfeer heeft. Leuk feitje is dat Randwijck een hoog en een laag gedeelte heeft. Dat is op sommige plekken duidelijk te zien.


Waardhuizen en Middenhoven

De wijken Waardhuizen en Middenhoven zijn laat in de 20e eeuw gebouwd en dus relatief nieuw. Er staan voornamelijk eengezinswoningen en appartementen tussen het groen van de bomen en grasvelden. Verder is het er met een park, winkelcentra in de buurt, soms prachtige uitzichten en vele uitvalswegen prima wonen.


Westwijk

Westwijk is de jongste wijk van Amstelveen. Hier vinden we dan ook vooral nieuwbouw. Maar de ontwikkeling staat niet stil. Er wordt nog druk uitgebreid. Omdat Westwijk relatief nieuw is, vinden we er veel nieuwbouwwijken met laagbouw. Er zijn echter ook een aantal flats in het groen te vinden. Voor de wekelijkse boodschappen is er een centrum met winkels, maar ook een kleine bibliotheek. Het is heerlijk rustig en modern wonen in Westwijk.

Uw woning verhuren in Amstelveen of omgeving?

Het buitengebied van Amstelveen is vanwege de groene polders, recreatiegebieden en horecagelegenheden een aantrekkelijke plek om te wonen. Ook het dorp Nes aan de Amstel, dat op een eiland ligt, is populair vanwege de rust, gezelligheid en prima voorzieningen. Het voordeel is dat Amstelveen altijd dichtbij is. Ook rond Amstelveen zijn een aantal dorpen en steden te vinden. Door de rust, maar goede ligging vlakbij Amsterdam en Amstelveen zijn het populaire plekken om te wonen:

  • Het bedrijvige Aalsmeer.
  • De rust en de natuur van Ouderkerk aan de Amstel.
  • Het gezellige Uithoorn met een middeleeuws verleden.
  • De dorpse charme van Abcoude.
  • Wonen aan het water in Vinkeveen.
  • Het nuchtere Mijdrecht.

Als verhuurmakelaar in Amstelveen en omstreken helpt Amstel Housing u graag met het verhuren van uw appartement of woning. Vanwege de grote internationale gemeenschap in Amstelveen hebben we ook veel ervaring met het verhuren aan expats. Heeft u een gestoffeerd of gemeubileerd huis of appartement dat u (tijdelijk) wilt verhuren? Dankzij ons grote (internationale) netwerk verhuren wij de meeste woningen al binnen 2 weken. Neem nu contact met ons op voor een gratis consult en wij gaan direct voor u aan de slag!

Meld uw woning aan