Verhuurd: Gedempte Zalmhaven 749, 3011 BT Rotterdam

Beschrijving

Locatie, locatie, locatie!

Deze moderne en uitstekend afgewerkte 3-kamer woning op de 34e etage (!) van 102 m2 biedt naast de perfect centraal gelegen locatie ook een prachtig weids uitzicht over de Leuvehaven, Maritiem Museum en het hele stadscentrum. En vanaf het ruime balkon aan de achterzijde ziet u zelfs de Maas en een deel van de Erasmusbrug en de Kop van Zuid!
Als u het gebouw uit loopt, kunt u alle kanten op om lekker te wandelen richting het pittoreske Veerhaven met o.a. Grand Café Loos, het park bij de Euromast met o.a. de Harbour Club, of de andere kant op richting de gezellige Witte de Withstraat, en ook de Erasmusbrug over naar het mondaine Hotel New York en nog verder het hippe Katendrecht. Ook de opstapplaatsen voor de watertaxi, waterbus en rondvaartboot Spido zijn praktisch voor de deur!

Het luxe en bekende wooncomplex De Hoge Heren waarin dit ruime en lichte appartement met ruim balkon van ca. 10m2 zicht bevindt, biedt naast de fantastische ligging aan de voet van de Erasmusbrug diverse faciliteiten zoals een zwembad & sauna, en een fitness/gym.
Deze faciliteiten zijn exclusief te gebruiken door de bewoners van het complex, tegen een abonnementsprijs van Euro 80 per maand.

Daarnaast is er een groot dakterras dat voor iedereen toegankelijk is, en is er de mogelijkheid om gastenverblijven (per dag, 2-3 beschikbaar) en werkruimtes (per dagdeel, 2-3 beschikbaar) te huren.

Entree begane grond:
Zeer ruim opgezette en representatieve entree en hal met toegang tot fietsenstalling, bellentableau en brievenbussen, twee liften.

Indeling woning op de 34e etage:
Entree, hal, separaat toilet met fonteintje, ruime moderne badkamer voorzien van ligbad, douchecabine met glazen deur, dubbele wastafel met laden;
1e slaap-/studeerkamer geschikt als werkkamer of babykamer; ruime en lichte ouderslaapkamer voorzien van ingebouwde garderobekastwand met spiegeldeuren;
grote en lichte woonkamer met prachtig weids uitzicht, toegang naar het ruime balkon; afgesloten moderne keuken in wit uitgevoerd en voorzien van alle inbouwapparatuur zoals vaatwasser, koelkast/vriezer, oven/magnetron combi, keramische kookplaat, RVS afzuigkap en mooi zwart hardstenen aanrechtblad, toegang tot het balkon. Ruime bijkeuken met bergkast en wasmachine.
Door de gehele woning ligt een prachtige houten vloer.

Dit heerlijke en comfortabele appartement is ideaal voor een stel of single die van het stadsleven wil genieten, met alle luxe en comfort binnen en de aantrekkelijkheid van de stad Rotterdam buiten op loopafstand.

BIJZONDERHEDEN:
- berging ca. 4m2
- parkeerplaats in ondergelegen garage te huur voor Euro 200 per maand (verplicht, bedrag komt bovenop de maandelijkse huur)
- de woning wordt gestoffeerd aangeboden. Meubilering is tegen meerprijs bespreekbaar.

Protocol toewijzing huurwoningen aan kandidaat-huurders
Dit Protocol voor de toewijzing van huurwoningen aan kandidaat-huurders wordt gehanteerd in het kader van de Wet goed verhuurderschap en heeft tot doel voor alle betrokken partijen inzichtelijk te maken hoe de toewijzing van een huurwoning tot stand komt. Dit Protocol is gericht op het voorkomen van (woon)discriminatie.

Definities:

Verhuurmakelaar: (Een medewerker van) de verhuurmakelaar die een woning in opdracht van de opdrachtgever te huur aanbiedt en daartoe rechtsgeldig is gemachtigd.
Opdrachtgever: De tot verhuur van de woning gerechtigde (rechts)persoon of (rechts)personen die de verhuurmakelaar heeft ingeschakeld om in diens/hun te belang te bemiddelen bij de verhuur van een woning.
Kandidaat-huurder: Een natuurlijk persoon/entiteit die interesse toont in een door de verhuurmakelaar namens de opdrachtgever aangeboden huurwoning.

Doel van bemiddeling:

Te verkrijgen basisinformatie van de kandidaat-huurder:
• Naam (voor- en achternaam)
• Huidig adres en woonplaats
• Telefoonnummer
• E-mailadres
• Kopie ID-bewijs (BSN-nummer en de pasfoto mogen worden afgeschermd)
• Samenstelling gezin: alleenwonend, samenwonend, met of zonder kinderen
• Hoogte van totaal maandelijks netto-inkomen
• Inkomensverklaring van de belastingdienst
• Arbeidsovereenkomst(en) en/of werkgeversverklaring(en)
• Inkomensbewijzen (salarisspecificatie en recente bankafschriften met daarop het nettoloon)
• Bedrag van huidige huur
• Een verhuurdersverklaring
• De informatie die noodzakelijk is om vast te stellen of de kandidaat-huurder(s) in aanmerking kom(t/en) voor een huisvestigingsvergunning (als het verkrijgen daarvan vereist is in de gemeente waar de woning is gelegen).

Er wordt geen informatie verlangd over:
• Etnische of culturele achtergrond
• Religieuze identiteit
• Politieke voorkeur
• Seksuele gerichtheid
• Genderidentiteit en/of -expressie
• Lichamelijke of geestelijke gezondheid

Criteria waar rekening mee gehouden wordt bij toewijzing:
1. Reactiesnelheid
In de basis geldt: wie het eerst komt, die het eerst maalt. Het initiatief om op een aangeboden woning te reageren ligt bij kandidaat-huurders. In geval van veel reacties kan het dus voorkomen dat bepaalde kandidaat-huurders niet meer worden uitgenodigd voor een bezichtiging en worden afgewezen.
2. Bron van inkomen/soort arbeidsovereenkomst
Een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd met een van goede naam en faam bekendstaande werkgever heeft de voorkeur. Dit geeft opdrachtgever de meeste financiële zekerheid. Tijdelijke arbeidsovereenkomsten, (recent) zelfstandig ondernemerschap en andere vormen van inkomstenbronnen zoals alimentatie, een stagevergoeding, een garantstelling door derden, een erfenis, huurinkomsten etc., kunnen wel degelijk ook leiden tot toewijzing van een huurwoning, maar dat is maatwerk.
3. Hoogte van het inkomen
Na een eventuele minimale inkomenseis heeft het hoogste (gezamenlijke) inkomen de voorkeur. Dit geeft opdrachtgever de meeste financiële zekerheid ten aanzien van de nakoming van de financiële verplichtingen uit de huurovereenkomst.
4. Gedegen en controleerbaar positief huurverleden
Een kandidaat-huurder met een positieve en verifieerbare verhuurdersverklaring heeft de voorkeur. Kandidaat-huurders zonder aantoonbaar huurverleden is maatwerk, want dat vergt nadere informatie of onderzoek.
5. Een positieve screening van ID bewijs en solvabiliteit
Een kandidaat-huurder kan een woning alleen toegewezen krijgen onder het voorbehoud dat de identiteit kan worden geverifieerd en de financiële draagkracht in orde is. Om dit te toetsen voert de verhuurmakelaar een grondige screening uit. Een onderdeel van deze screening is een handmatige controle op echtheidskenmerken van het ID uitgevoerd door de verhuurmakelaar. Deze controle kan bijvoorbeeld met de DutchID-App worden uitgevoerd die door de Nederlandse overheid wordt aangeboden. De uitslag van deze screening kan leiden tot een afwijzing (ook na een initiële toewijzing).
6. Samenstelling huishouden
Het is belangrijk dat er een passende bewonerssamenstelling geldt per woning. Dit om overlast en schade te voorkomen, maar ook om bijvoorbeeld overbewoning van woningen te voorkomen. Er zal daarom bij toewijzing rekening worden gehouden met de bewonerssamenstelling per woning. Afhankelijk van het type woning hebben bepaalde samenstellingen de voorkeur. Dit is maatwerk per woning.
7. Passendheid in (de omgeving van) de aangeboden woning
In sommige gevallen kan de ligging van de huurwoning of de eigenschappen daarvan ertoe leiden dat bepaalde kandidaat-huurders in beginsel meer geschikt zijn dan anderen.
8. Gunning opdrachtgever
Voor iedere aangeboden woning geldt dat opdrachtgever uiteindelijk de keuze maakt tussen de kandidaat-huurders. De verhuurmakelaar heeft op de uiteindelijke keuze geen invloed.

Tot slot:
De verhuurmakelaar onthoudt zich van iedere vorm van (medewerking aan) discriminatie ten aanzien van toewijzing van huurwoningen aan kandidaat-huurders. De verhuurmakelaar draagt geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor het handelen van haar opdrachtgevers. In verband met de privacywetgeving is de verhuurmakelaar niet bevoegd om basisinformatie van kandidaat-huurders aan derden te verstrekken.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dit Protocol is gebaseerd op nieuwe wetgeving en is door Pararius B.V. op 15 december 2023 vastgesteld. De wetgever heeft bij de totstandkoming daarvan nauwelijks handvatten gegeven, zodat dit Protocol pionierswerk is. Iedere aansprakelijkheid van Pararius B.V. voor nadelige gevolgen van het gebruik van (de tekst van) het Protocol wordt uitgesloten.

Kenmerken

Overdracht
Referentienummer 504
Huurprijs € 2.450,- per maand (incl. servicekosten, gestoffeerd, geïndexeerd)
Borg € 2.450,-
Servicekosten € 100,- per maand
Inrichting Ja
Inrichting Gestoffeerd
Status Verhuurd
Aanvaarding In overleg
Aangeboden sinds Dinsdag 7 november 2023
Laatste wijziging Dinsdag 13 februari 2024
Bouw
Type object Appartement, portiekflat
Soort bouw Bestaande bouw
Bouwperiode 2000
Dakbedekking Bitumen
Type dak Platdak
Keurmerken Energie prestatie advies
Isolatievormen Dakisolatie
Muurisolatie
Vloerisolatie
Oppervlaktes en inhoud
Woonoppervlakte 102 m²
Woonkameroppervlakte 38,64 m²
Keukenoppervlakte 8,1 m²
Inhoud 250 m³
Balkonoppervlakte 9,01 m²
Indeling
Aantal bouwlagen 2
Aantal kamers 3 (waarvan 2 slaapkamers)
Aantal badkamers 1 (en 1 apart toilet)
Locatie
Ligging Aan water
Dichtbij openbaar vervoer
In centrum
Nabij school
Vrij uitzicht
Energieverbruik
Energielabel B
Uitrusting
Aantal parkeerplaatsen 1
Aantal overdekte parkeerplaatsen 1
Warm water Stadsverwarming
Verwarmingssysteem Stadsverwarming
Ventilatie methode Mechanische ventilatie
Badkamervoorzieningen Douche
Dubbele wastafel
Ligbad
Wastafelmeubel
Parkeergelegenheid Parkeerkelder
Heeft een balkon Ja
Heeft een lift Ja
Heeft een sauna Ja
Heeft schuur/berging Ja
Heeft een zwembad Ja
Heeft ventilatie Ja
Sluiten

Recent bekeken